Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Τα ανύπαρκτα φάουλ και λοιπές διαμαρτυρίες

Αργοπορημένα σχόλια σχετικά με τους τελικούς των play off του μπάσκετ μεταξύ των δύο αιωνίων.
Καταρχήν οι πάντες γνωρίζουν πως η ομάδα μου είναι ο γαύρος!
Με τίποτα όμως δεν μπορώ να δεχτώ την άποψη πως οι διαιτητές διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα και κατ' επέκταση την κατάκτηση του τίτλου από τους περσινούς πρωταθλητές.
Σίγουρα όσοι το υποστηρίζουν αυτό δεν γνωρίζουν μπάσκετ και μάλλον είναι από εκείνους που δε θέλουμε να ξαναδούμε στα γήπεδα και στις κερκίδες.
Μόνο με την απουσία τους θα βοηθήσουν την ομάδα και το άθλημα!
Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τους αντίπαλους κάφρους αλλά και των άλλων ομάδων.
Αλλά πολλές φορές η διοικήσεις δεν έχουν πρόθεση να τους ξεφορτωθούν, πόσο όταν τους χρειάζονται και τους χρησιμοποιούν κατά βούληση...

Η άποψή μου είναι πώς οι το πρωτάθλημα χάθηκε επειδή ο Παναθηναϊκός είναι πολύ περισσότερο ομάδα απ' ότι ο Ολυμπιακός. Και χωρίς προπονητή να έπαιζε, πάλι θα κέρδιζε, αφού οι αυτοματισμοί έχουν περάσει στο πετσί του κάθε παίκτη πια!
Αντίθετα ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει την υπομονή και να συνεχίσει το χτίσιμο που άρχισε φέτος.
Ακόμα κι αν κέρδιζαν οι κόκκινοι των τίτλο, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι καλύτερη ομάδα από τους πράσινους. Όπως και από τη Μάλαγα ίσως και από την Ταού και την Μπάρτσα και την ΤΣΣΚΑ σίγουρα.
Έφτασε πράγματι πολύ ψηλά η ομάδα, αλλά θέλει πολύ δουλεία ακόμα για να καθιερωθεί στην ελίτ της Ευρώπης.

Και πρώτα πρώτα χρειάζεται προπονητή. Εννοείται πως με τον Κλάψα δεν πας πουθενά.
Αν ο Ομπράντοβιτς είχε τον γαύρο στους τελικούς, θα κέρδιζε!
Μια ευκαιρία χάθηκε και ο Μεσίνα κατέληξε στη Ρεάλ.
Δυστυχώς οι αφοί Αγγελόπουλοι δείχνουν υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Κλαψιάρη ταληροφονιά (κάτι σαν Μπάγεβιτς του μπάσκετ, να πούμε).
Αυτό είναι το βασικότερο σημείο στο οποίο θα πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα!
Έπειτα σιγά σιγά θα πρέπει να αποκτά παίκτες μεγαλύτερης αξίας από εκείνους των πρασίνων και όχι να βολεύεται με ότι αφήνουν εκείνοι στην αγορά!
Αν μείνει ο Τσίλντρες θα πρέπει να καταλάβει ο -σώνει και καλά- κόουτς πως πρέπει επιτέλους να τον εκμεταλλευτεί
Όπως επίσης να χρησιμοποιήσει τον Παπαλουκά στην πραγματική του θέση, δηλαδή ρεζέρβα πλέι μέϊκερ ή δεύτερο πλέι μέϊικερ πείτε το!
Φυσικά ενίσχυση σε ψηλούς που να συνδυάζουν δύναμη κάτω από το καλάθι αλλά και μακριά απ' αυτό με καλό σουτ αλλά και ικανότητεςστο πικ εν ρόλ. Ιδανικοί Σμόντις και Άντερσεν.
Στον άσσο, ένα ταχύ πλέι μέϊκερ με διείσδυση και σουτ αλλά και καλά πικ εν ρόλ!
Γιατί τι είναι το μπάσκετ?
Ένα απλό άθλημα.
Τόσο απλό που φτάνει μόνο το πικ εν ρόλ -όπως λέγεται τελευταία και που όταν ήμασταν στα μίνι και στα παιδικά το λέγανε σκρίν και ρολλάρισμα του παίκτη που σκρινάρει- να είναι το πιο δύσκολο "σύστημα" για να αντιμετωπιστεί, όταν εκτελείς ιδανικά τις κινήσεις του (σκρίν, να "πάρει" σωστά το σκρίν ο παίκτης με τη μπάλα, ρολάρισμα του ψηλού και η μπάσιμο και εκτέλεση του κοντού ή πάσα και τελείωμα από τον ψηλό)!

Μεγάλη διαφορά μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων είναι πως οι βάζελοι διαθέτουν περισσότερους ολοκληρωμένους παίκτες από τους αντιπάλους τους.
Μπορούν να παίξουν σε όλες τις θέσεις και κατέχουν τα βασικά του μπάσκετ, σε αντίθεση με του κόκκινους που πολλοί δεν ξέρουν να κάνουν ακόμα αριστερό μπάσιμο (πρώτα το αριστερό ποδαράκι, μετά το δεξί και πηδάμε προς το ρημαδιασμένο το καλαθάκι... με το αριστερό χέρι το λέι άπ ρεεεεε!!!!)

Θα τελειώσω το σεντόνι μου λέγοντας πως ούτε οι αστήρικτες διαμαρτυρίες των βάζελων για εις βάρος τους σφυρίγματα από τους διαιτητές βοηθούν το άθλημα. Το μόνο που καταφέρνουν εκτός από το να γίνονται γραφικοί είναι να δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα.

Σε δυο φάσεις τουλάχιστον λένε αδικήθηκαν στον τελευταίο τελικό. Στο τέταρτο φάουλ του Πέκοβιτς και το τρίτο του Διασκεβίτσιους!
Για να δούμε λοιπόν...

Τι βλέπουμε εδώ? Καθαρό σπρώξιμο με το γόνατο του Σέρβου και το δεξί του χέρι να βρίσκει το χέρι του Σόφο! Στην κίνηση δεν το καταλαβαίνεις εύκολα, εκτός αν είσαι διαιτητής και κοντά στη φάση, αλλά και πάλι είναι πολύ δύσκολο!



Τέλος στην προηγούμενη φωτογραφία βλέπουμε τον Σάρας να κατεβάζει το δεξί κουλό του και να μη βρίσκει μπάλα, αλλά χέρι και κεφάλι, ενώ το με αριστερό του σπρώχνει στη μέση τον Τεόντοσιτς.

Αυτά για την ώρα και καλές βουτιές σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: