Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Τα του καίσαρος τω καίσαρι...

Τα κατάφερε η εθνική!
Προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής!
Με ένα γκολ του Σαλπιγγίδη στο 31' πέρασε το εμπόδιο της απογοητευτικής Ουκρανίας του Σεφτσένκο και πλέον έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για την επιστροφή της στους μεγάλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μετά από 16 χρόνια.



Με τη γνωστή αντιποδοσφαιρική συνταγή του Ότο, όλοι πίσω και ο θεός βοηθός και με μια πολύ καλή κάθετη μπαλιά του Σαμαρά στο Σαλπιγγίδη που έγραψε με άψογο πλασέ το 0-1 μπορεί άνετα να συνοψίσει κανείς το χθεσινοβραδινό ματς.
Οι Ουκρανοί ανίκανοι να δημιουργήσουν έστω και μία μόνο ευκαιρία έφυγαν με σκυμμένα τα κεφάλια μπροστά στους απογοητευμένους και δυσαρεστημένους οπαδούς τους.
Η αλήθεια είναι πως η εθνική μας βρέθηκε σε έναν προκριματικό όμιλο από τον οποίο θα ήταν κρίμα να μην περάσει, από την άποψη πως δεν υπήρχαν μεγαθήρια.
Τέλος καλό όμως και παρά την αμφισβητούμενη διεύθυνση της ομάδας από τον Γερμανό κόουτς και τις "περίεργες" σε βαθμό εμμονής επιλογές του, είναι πως ο στόχος επιτεύχθηκε.
Από την άλλη μεριά ρέπει επιτέλους να δείξουμε και ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο και να απολαύσουμε λίγο θέαμα.
Δικαιολογίες δεν υπάρχουν γι' αυτό. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως όλες οι ομάδες έχουν καλύτερο υλικό από το δικό μας. Σε λίγο θα ακούσουμε πως οι μονάδες του Λιχτεστάιν είναι ανώτερες απ' τις δικές μας! Αυτό να το δεχτώ όταν μιλάμε για παραδοσιακές ποδοσφαιρικές χώρες, όπως Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία κλπ. Όχι όμως και να παίζουμε τσούκου τσούκου μπολ με τα καφενεία! Ήμαρτον κύριε Ότο μας.
Ας ελπίσουμε πως στο Μουντιάλ θα παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο. Για να μην εξακολουθήσουμε να ήμαστε ο περίγελος του κόσμου με το μοναδικό αντιποδόσφαιρό μας!
Και κάτι τελευταίο.
Πρέπει να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που μας ικανοποιεί περισσότερο?
Νίκες με οποιοδήποτε μέσο και άσχημο θέαμα?
Ή καλές εμφανίσεις και θέαμα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα?
Για να δούμε και τι είδους άνθρωποι είμαστε και τι φιλοσοφία ζωής έχουμε κατ' επέκταση....
Ολα αυτά γιατί βγήκαν πάλι οι υποστηρικτές του μπαρμπα Ότο με ύμνους και δάφνες για τη μαεστρία και τις ικανότητες του γερμανού φιλέλληνα που μόνο αυτός και κανένας άλλος δεν υπάρχει...
Μαγκάκια, και 'μείς ματάκια έχουμε και βλέπουμε, οκ?
Το άσπρο δεν θα το κάνετε εσείς μαύρο!

Άντε μην τα πάρω πρωί πρωί!

2 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλημερες.
Φυσικα και δεν ειναι θεαμα αυτο το πραγμα που παιζουμε, αλλά ηθελα να σε ρωτησω κατι.
Δεν παιζει ρολο το οτι δεν εχουμε παικτες ικανους να φτιαξουν παιχνιδι;
Εκει χωλαινουμε τραγικα, στο κεντρο.

Δεν πρεπει να υπαρχουν και πολλες χωρες που δεν εχουν πλαγια χαφ. Γιατι προσπαθω να σκεφτω αρκετες μερες ενα αξιοπιστο αριστερο χαφ και ενα δεξι χαφ και δεν βρισκω.

Οποτε με τι παικτες να παιξεις διαφορετικα και πιο θεαματικα;

kikop80 είπε...

Ναι, αλλά βρε Αντώνη, δε μπορεί κατώτερες θεωρητικά ομάδες με ΚΑΘΟΛΟΥ παίκτες να σε κάνουνε ότι θέλουνε. Μπορέι να μην έχουμε κέντρο, να μην έχουμε πλάγια χαφ, αλλά βλέπεις τον κάθε τελευταίο να κάνει πάρτι μαζί μας!
Μήπως έχουμε εφησυχαστεί και στηριζόμαστε στη γνωστή συνταγή που αυτή ξέρουμε και αυτή εμπιστευόμαστε?