Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Fair play ή fairy tale


Είπα να το παίξω φίλαθλο πνεύμα και τα τοιαύτα και να ευχηθώ καλή επιτυχία στον αιώνιο αντίπαλο, ομάδα που υποστηρίζει ο συνάδελφος garrett!
Μέγας βαζελάκιας λοιπόν ο συνάδελφος, πιθανότατα θα πάει στο γήπεδο απόψε.
ΘΑ κάνω το καλό παιδί και θα ευχηθώ ότι καλύτερο για την ομάδα του θέλοντας να δώσω το καλό παράδειγμα για μελλοντικές συμπεριφορές...
Τώρα, δεν ξέρω αν το fair play μου εξελιχθεί σε fairy tale στο οποίο οι παναθηναϊκοί θα βλέπουν ένα όμορφο παραμύθι που διαμορφώνεται ομαλά και φανταστικά γι' αυτούς, αλλά το τέλος αποδειχτεί ένα απότομο ξύπνημα με επαναφορά στην πραγματικότητα, δηλαδή το άσχημο αποτέλεσμα, απόρροια της μετριότητας των ελληνικών ομάδων!

Η αλήθεια νομίζω πως βρίσκεται στο γεγονός πως, παρά το επίπεδο των ομάδων μας, όλοι ανεξαρτήτως χρωματικής προτίμησης, ελπίζουν να ξεφύγουν από τη μετριότητα με μια καλή εμφάνιση στις εξωτερικές διοργανώσεις και ίσως με μια ευρωπαϊκή "πορεία" που θα τους επιτρέψει να κοκορεύονται στους αντίπαλους μέχρι την επόμενη Κυριακή!


Θα γράψω αυτό που λέω συχνά ότι υπάρχουν φορές που ζηλεύω τους κατοίκους πόλεων του εξωτερικού μόνο και μόνο γιατί όταν τους ρωτήσουν "τι ομάδα είσαι", η απάντησή τους θα είναι:


Μπαρτσελόνα

ή

Γιουβέντους,

ή

Μπάγιερν...


έτσι απλά...


Υπομονή....

2 σχόλια:

garrett είπε...

Έτσι όπως τα λες είναι. Θα σταθώ όμως σε αυτό που λες ότι ζηλεύεις σε αυτούς τους ξένους που είναι Μπαρτσελόνα, Μίλαν και δεν ξέρω γω τί άλλο.
Εκτός ελαχίστων ομάδων(4-5)που έχουν ξεφύγει και έχουν αναμφίβολα,δικαιολογημένα κι αναπόφευκτα πολλούς οπαδούς ανά τον κόσμο, ομάδες τύπου Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού-ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να συγκεντρώνουν το 80 με 90% των Ελλήνων οπαδών.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω κάποιον εκτός λεκανοπεδίου που υποστηρίζει με οπαδικό τρόπο ομάδα του πρώην ΠΟΚ, ειδικά όταν δεν είναι ένας δύο ή πεντακόσιοι αυτός ο κάποιος αλλά εκατομμύρια.
Το στοίχημα για ένα καλύτερο πρωτάθλημα είναι να είσαι και λίγο τοπικιστής. Έτσι τα κέντρα αποφάσεων δε θα φρόντιζαν να σφαχτεί έτσι απλά από τη διαιτησία ένας Εργοτέλης για να κερδίσει εύκολα ένας ...μεγάλος σύλλογος.
Θα έπαιρνε ο κάθε Πανθρακικός πολύ περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά ή από διάφορα κονδύλια που προβλέπονται για τις ΠΑΕ.
Αυτά τα ολίγα και συγγνώμη καμία δε ζητάω που σας κούρασα!

kikop80 είπε...

@ garrett

Όχι, όχι δεν κούρασες καθόλου και πολύ σωστά όλα αυτά που λες.
Τελικά γυρίζουμε στο συμπέρασμα ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε βάλει τα χεράκια μας για να βγάλουμε τα ματάκια μας.
Πρέπει να αλλάξουμε στάση νομίζω.
Σίγουρα είναι πιό εύκολο να πείς υποστηρίζω Ολυμπιακό, Παναϊκό η ΑΕΚ, αφού η TV όλο αυτούς δείχνει και Οκ συνήθως παίζουν και καλή μπάλα (για τα δεδομένα μας). Βλέπεις και τα ματσάκια από τον καναπεδάκο και καμιά φορά πας και γηπεδάκι.
Αυτό σε κάνει αυτόματα οπαδό μιας μεγάλης ομάδας, έτσι.
Εύκολο.
Το δυσκολο είναι να υποστηρίξεις την ομάδα της γειτονιάς σου ή του χωριού, στο τοπικό και να συμμετέχεις έτσι πραγματικά στον αθλητισμό όχι νοητικά!
Να ακολουθήσεις την ομάδα στις βροχές, να πας το παιδί σου, να πάρεις μέρος στις διαδικασίες της ομάδας κλπ.
Φυσικά φαινόμενα χουλιγκανισμού τα απορρίπτω εννοείται.
Ωραία βοήθεια για την ομάδα να πας να δείρεις παίκτες, διαιτητές και τις μανάδες τους!
Νομίζοντας πως έτσι βοηθάς την ομάδα, ενώ πραγματικά βγάζεις τα απωθημένα σου επειδή σε βαράει η γυναίκα στο σπίτι!
Τι να λέμε τώρα, ξέφυγα κιόλας και η κουβέντα πήγε πολύ μακριά!